MEDICEUTICALS Laboratories, gevestigd in Fort Worth Texas USA, ontwikkelt en levert unieke dermatologische verzorgingsproducten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. Ook worden doeltreffende behandelmethoden aangeboden voor een breed scala aan specifieke haar- en hoofdhuidproblemen. Het productontwikkelingsproces bestaat uit jarenlange farmaceutische research, en is gevormd door uitgebreide klinische tests op werking en veiligheid. De producten zijn samengesteld uit natuurlijke, niet-agressieve ingrediënten en grondstoffen.

MEDICEUTICALS producten worden uitsluitend verkocht via daartoe gecertificeerde salons, spa’s en professionele haarklinieken. Na een gedegen salon/producttraining zijn zij toegerust om een juiste diagnose te stellen en een op maat gesneden advies te geven voor een juiste behandelmethode.

MEDICEUTICALS behandelingen worden reeds decennia lang toegepast door vele professionals in de Verenigde Staten, Canada en Australië. Sinds de introductie van MEDICEUTICALS via Nederland in oktober 2010 groeit het aantal tevreden gebruikers in Europa explosief. Momenteel is MEDICEUTICALS verkrijgbaar in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië en de Baltische Staten.

Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid, dit is het motto en de kerngedachte achter de producten van MEDICEUTICALS.

Wetenschappers en haarverzorgingprofessionals met een passie voor het creëren van producten afgestemd op specifieke hoofdhuid- en haarproblemen kwamen erachter wat voor mogelijkheden er lagen om mensen mooi en gezond haar te bezorgen. Het doel was om hoofdhuidaandoeningen zoals roos, dermatitis, psoriasis en verschillende vormen van haaruitval met medicinale shampoos en spoelingen te behandelen.

Researchers ontdekten dat door het behandelen van de hoofdhuidaandoeningen, de ‘look’, ‘feel’, en de algehele gezondheid van het haar verbetert. Dit was het begin van MEDICEUTICALS.

Wist u dat?

De producten van MEDICEUTICALS zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek door een team wetenschappers die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van oplossingen tegen haaruitval en hoofdhuidproblemen. De wetenschappers van MEDICEUTICALS maken gebruik van de meest moderne farmaceutische technologieën met bewezen traditionele grondstoffen om veilige en effectieve behandelingen te kunnen bieden.

Producttechnologieën

Triaminocoptinol™

Richt zich op de belangrijkste oorzaken van haarverlies en bevat o.a.:

Oleanolzuur, gewonnen uit olijfboombladeren, remt de productie van DHT (dihydrotestosteron) in de haarfollikel.

Peptide biotinyl-GHK (vitamine H / Biotin), stimuleert de celstofwisseling, verankert de binnenste haarschacht en verhoogt het aantal Anagene (groei) haren versus de Logen (dalende) haren.

Apigenin, een citrus extract flavonoid met een vaatverwijdend effect, stimuleert de haarcelstofwisseling en draagt bij aan gezonder en sterker haar.

NutraCell™

Een unieke mix van diverse vitaminen en natuurlijke vasculaire stimulatoren die de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren.

Estrolin™

Een natuurlijke anti-androgeenverbinding. Deze bestaat uit verschillende vitaminen en mineralen die de vorming van DHT afremmen in de haarfollikel.

Femmigen™

en oestrogeen complex geformuleerd voor vrouwen van alle leeftijden die een vorm van androgene of vasculaire alopecia ervaren. Dit complex helpt de vorming van DHT tegen te gaan.

PureZero™

Een hoofdhuid- en haarreinigingssysteem (100% SLS-vrij).

Colour Retention Complex™

Beschermt gekleurd / geverfd haar tegen UVA en UVB schade.

Beschermt de haarkleur tegen ‘Shampoo Washout’.

Resulteert in een meer levendig en lang houdbaar kleurresultaat.

Hair Recovery Program™

Deze complexen vormen de basis van het MEDICEUTICALS Hair Recovery Program™. MEDICEUTICALS Hair Recovery Program™ richt zich op vier disciplines voor een optimale gezonde haargroei:

1. Reinig het haar en verzorg de hoofdhuid

2. Behandel en verzorg het haar

3. Stimuleer de haarfollikels

4. Maak gebruik van de juiste stylingproducten

Met MEDICEUTICALS producten, heeft u de mogelijkheid om de oplossingen te kiezen die het beste op uw wens zijn afgestemd. De formules van MEDICEUTICALS bevatten geen ingrediënten die vaak gevonden worden in traditionele haarverzorgingsproducten, deze kunnen leiden tot een opbouw van cosmeticarestanten op het haar en de hoofdhuid. Deze restanten kunnen een ongezonde omgeving creëren die niet geschikt is voor een duurzame gezonde haargroei en gezonde hoofdhuid.

Wist u dat?

Een op de vier mannen, vrouwen en kinderen momenteel last hebben van veel voorkomende hoofdhuidproblemen.

Meer dan 90% van alle mensen ooit te maken krijgt met hoofdhuidproblemen: roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, eczeem of een droge hoofdhuid

Het optreden van vervelende hoofdhuid aandoeningen steeds vaker voorkomt, vooral een vette hoofdhuid.

Een ongezonde hoofdhuid mede oorzaak is van haaruitval.

De meest verkochte shampoo in de wereld een medicinale anti-roos behandeling is.

Veel voorkomende hoofdhuidproblemen

MEDICEUTICALS adviseert de Scalp Therapies wanneer u last heeft van een van de onderstaande hoofdhuidproblemen.

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Vette hoofdhuid

Vette hoofdhuid, gekenmerkt door een toestand van overactieve talgklieren. Hiernaast spelen leeftijd, geslacht en individuele hormoonspiegels een rol.

Seborrheic Dermatitis

Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

Droge hoofdhuid

Gekenmerkt door een strak gevoel van de hoofdhuid en droge huidvlokken die van de hoofdhuid vallen. De meest voorkomende oorzaken van een droge hoofdhuid zijn het klimaat, zwembaden, blootstelling aan de zon en agressieve shampoos die de natuurlijke talg op de hoofdhuid oplossen en teveel vocht onttrekken.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Psoriasis ontstaat wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien. Meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met psoriasis vindt het proces slechts in een paar dagen plaats. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben, die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelend. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornissen, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

Mogelijke oorzaken van haarverlies

Alopecia androgenetica

Een mannelijke vorm van haarverlies en een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Bij mannen die vatbaar zijn voor alopecia androgenetica kan haaruitval beginnen op elk moment na de puberteit. Meestal begint het (zeer geleidelijke) haarverlies bovenop de hoofdhuid en bij de inhammen die langzaam uitbreiden. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze.

Alopecia Areata

Alopecia areata veroorzaakt ongelijkmatige haaruitval. Het is meestal gelokaliseerde haaruitval op de hoofdhuid, maar treedt ook op bij andere delen van de huid met haargroei.

Andere oorzaken van haarverlies

Shock / Trauma, Medicatie, Erfelijkheid, Menopauze of Ouderdom.

Chemotherapie

Sommige vormen van chemotherapie (cytostatica) hebben tot gevolg dat het haar uitvalt.

Haaruitval treedt meestal op 2-3 weken na de eerste behandeling.

De hoofdhuid is gevoeliger, ook voor temperatuurswisselingen.

De hoofdhuid is droger.

Er kan schilfering ontstaan op de hoofdhuid.

Niet elke chemotherapie veroorzaakt haaruitval.

Geadviseerde behandeling voor, tijdens en na de chemo-behandeling

Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met MEDICEUTICALS vóór de chemo-behandeling. U kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem altijd contact op met een MEDICEUTICALS specialist / haarwerker voor persoonlijk advies en begeleiding.

Aanbevolen behandeling: dagelijks wassen en verzorgen van de hoofdhuid met VIVID™, BIOCLENZ™, HYDROCLENZ™, FOLLIGEN™ of SATURATE™. Gebruik lauw water en niet masseren.

Vervolg de behandeling met het conditioneren van de hoofdhuid met THERAPEUTIC™, laat 1 á 2 minuten inwerken en vervolgens uitspoelen.

Spray NUMINOX™ of CELLAGEN™ over de hoofdhuid en masseer dit zachtjes in, niet uitspoelen.